FN Herstal Firearms banner

REM 21 dla celownika Mepro 21

8K views 24 replies 8 participants last post by  M1P90  
#1 · (Edited)
Moduł Reticule Enhancement 21 (REM 21) rozwiązuje problem, który jest nieodłączny od celownika Mepro 21. Wszyscy wiemy, że w pewnych warunkach słabego oświetlenia lub podczas celowania w jasne lub jasne tła, Mepro 21 traci swój obraz celowniczy. Kiedy to się stanie, po prostu włącz REM 21, a otrzymasz ostry obraz celowniczy.

REM 21 oświetla światłowody kolektora światła w Mepro 21 i ma 11 ustawień oświetlenia, dzięki czemu krzyż celowniczy można zobaczyć na zewnątrz w świetle dziennym przy najjaśniejszym ustawieniu (nawet na tle śniegu lub białych tłach) lub w całkowitej ciemności przy najniższym ustawieniu. REM 21 nie zakłóca oświetlenia trytowego celownika.

REM 21 wykorzystuje jedną (1) baterię CR2032, 3 V (w zestawie). Żywotność baterii wynosi 106 godzin ciągłego użytkowania. Opcjonalnie można również użyć dwóch (2) baterii CR2016, aby uzyskać jeszcze jaśniejszy obraz celowniczy, ale baterie te nie są dołączone do zamówienia.

REM 21 ma 1 ROK gwarancji. Wymienię go, jeśli ulegnie awarii z powodu problemu produkcyjnego. (Najpierw będę musiał go zbadać, aby upewnić się, że nie było innego czynnika, który spowodował awarię). Płacisz tylko za wysyłkę (5,00 $). Jeśli po 1 roku wystąpi problem produkcyjny... skontaktuj się ze mną, a zobaczę, co mogę dla Ciebie zrobić.

REM 21 posiada 30-dniową gwarancję zwrotu pieniędzy. Jeśli nie jesteś z niego zadowolony, odeślij go do mnie, a zwrócę Ci pełny zwrot pieniędzy (pomniejszony o koszty wysyłki).

Cena wynosi 36,95 $ z wysyłką. REM-21 (Dla celownika Mepro 21) | Pokój przez siłę

REM 21 przymocowany do Mepro 21

Normalny widok

REM 21 włączony do ustawienia 11

Normalny widok

REM 21 włączony do ustawienia 1

#7 ·
Dobra robota MP190.

#10 ·
Arg!!!!! Opóźnienia i problemy wciąż się pojawiają. Musiałem odesłać wszystkie 3000 reostatów do drobnych poprawek. Powinno to zająć około 2 tygodni. Mamy również pewne problemy z montażem, które nie spełniają moich standardów, więc musimy się tym zająć. Grrrrrrr. Wygląda na to, że będę je miał w rękach dopiero za 45 dni. ::FF::

#11 ·
Perfekcja wymaga czasu. Lepiej mieć produkt wysokiej jakości niż szybki. Kontynuuj.

#12 ·
Aktualizacja. 25.09.2016

Produkcja REM 21 jest opóźniona. Mieliśmy problem z reostatem, ale został on naprawiony. Mamy również pewne wycieki epoksydowe podczas procesu montażu i zbliżamy się do rozwiązania problemu. Po naprawieniu tego problemu nowy producent przeprowadzi małą serię montażową, aby zobaczyć, jak to wyjdzie. MAM NADZIEJĘ, że będę je miał w rękach za 60 dni. (Wszystko zapakowane i gotowe do wysyłki)

#13 ·
Aktualizacja. 25.09.2016

Produkcja REM 21 jest opóźniona. Mieliśmy problem z reostatem, ale został on naprawiony. Mamy również pewne wycieki epoksydu podczas procesu montażu i zbliżamy się do rozwiązania problemu. Po naprawieniu tego problemu nowy producent przeprowadzi małą serię montażową, aby zobaczyć, jak to wyjdzie. MAM NADZIEJĘ, że będę je miał w rękach za 60 dni. (Wszystko zapakowane i gotowe do wysyłki)
Cierpliwie czekam na solidną aktualizację dla mojego IDF... tak trzymać!

#15 ·
Aktualizacja 29.11.16. Wszystko w końcu się układa i otrzymam 6 do 10 ostatecznych „gotowych do sprzedaży” REM 21 w opakowaniu, abym mógł przeprowadzić ostateczną kontrolę i testy. Jeśli wszystko będzie dobrze, zleci im wykonanie 3000 sztuk, co, jak mówią, zajmie mi około 2 miesięcy, zanim dostanę je w swoje ręce. Jesteśmy taaaak blisko, że czuję to w smaku!!! :-o

#17 ·
Czy byłbyś zainteresowany sprzedażą tych 6-10 'gotowych do sprzedaży' REM-ów, gdy tylko spełnią Twoje wskaźniki jakości? W razie potrzeby możemy przejść do wiadomości prywatnych.
Będę o Tobie pamiętał, jeśli mi jakieś zostaną. IWI i grupa Maco chcą kilka przetestować i już kilka obiecałem. Dam znać. Dzięki!

#20 · (Edited)
OK! Produkcja się rozpoczęła i powinny być dostępne za około 2 miesiące. Obecnie mam 15 sztuk w magazynie i udzielam członkom forum zniżki w wysokości 10 $ od regularnej ceny 39,95 $. Nie ma ich jeszcze na mojej stronie internetowej, więc wyślij mi wiadomość prywatną lub e-mail, aby otrzymać jeden.

Cena promocyjna 29,95 $ z darmową wysyłką.

Bieżąca liczba wynosi teraz 0. 31.01.17

#25 ·
Recenzja Tima Stetzer z Shootingnewsweekly.com.

Ulepszenie światła REM 21 M1 BullPup dla celowników Meprolight M21…i więcej
Autor: Tim Stetzer • 25 marca 2025 r. • 2 komentarze • 7 minut czytania • Przegląd sprzętu, Optyka, Karabiny

M1 BullPup REM 21 dla celowników Meprolight M21

W zeszłym roku zbudowałem izraelskiego Menusara z IDF, czasami nazywanego Mekut'zar klonem karabinka. Od tego czasu wprowadziłem kilka aktualizacji, w tym dodanie FAB Defense uchwytu na magazynek i zamianę chwytu na B5 Systems CAR15 LS2-Shiny.
Największą zmianą było jednak to, że udało mi się zdobyć nadwyżkę IDF Meprolight M21 od gościa na jednym z forów o broni. Kupiłem do niego mocowanie gęsiej szyi od Meprolight i byłem gotowy do pracy. Jedynym problemem było to, że te celowniki były dobrze kochane, a tryt był dość słaby. Wiedziałem o tym, ale pomyślałem, że z tym pogodzę. Na szczęście ktoś na innym forum o broni uświadomił mnie o M1 BullPup i ich ulepszeniach oświetlenia LED do M21.

REM 21 i REM ACOG
Moduł ulepszania siatki REM 21 rozwiązuje problem, który jest nieodłączny dla celownika Mepro 21. W pewnych warunkach słabego oświetlenia lub podczas celowania w jasne lub jasne tła, Mepro 21 traci swój obraz celowniczy. Może to być problem w przypadku nowej optyki, nie mówiąc już o takiej jak moja, która jest stara i używana, z trytem u kresu swojej żywotności.
M21 ma również możliwość światłowodu, ale nawet jego użycie w świetle dziennym może być zakłócone przez warunki oświetleniowe i tło, na które strzelasz. Po zainstalowaniu REM 21, jeśli tak się stanie, wystarczy włączyć REM 21 i uzyskasz ostry obraz celowniczy.

REM 21 firmy M1 BullPup to przykręcane, zasilane bateryjnie światło LED, zaprojektowane w celu oświetlenia światłowodu celownika M21. Kiedy tracisz siatkę celowniczą, po prostu włącz REM 21, a siatka celownicza wygląda tak, jakby była w jasnym świetle słonecznym. Z boku znajduje się pokrętło z 11 ustawieniami jasności. Pozwala to na dostosowanie jasności do dowolnego poziomu, którego potrzebujesz, od słabego oświetlenia wewnętrznego po jasne południowe światło słoneczne na zewnątrz. Jeśli tryt w twoim celowniku jest nadal dobry, REM 21 nie zakłóca tego i nadal będzie działać normalnie.
REM 21 jest dostarczany w opakowaniu typu clamshell i jest dostarczany z REM, baterią, nową śrubą i kluczem imbusowym oraz arkuszem instrukcji. Koszt to tylko 36,95 $ z bezpłatną wysyłką w USA. Istnieje kilka różnych wariantów Meprolight M21, przyjrzyj się dokładnie opcjom podczas zamawiania REM 21, aby upewnić się, że wybierasz właściwy.
Instalacja jest niezwykle prosta. Po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami, ale zasadniczo wyjmujesz jedną śrubę z płyty bocznej na swoim M21, zatrzaskujesz moduł REM 21 na miejscu i zabezpieczasz dłuższą śrubą dostarczoną w zestawie. Zajmuje to co najwyżej kilka minut. Montaż jest solidny i chociaż dodaje minimalną ilość objętości do celownika, waga jest pomijalna.
Po zainstalowaniu REM 21 możesz zdecydować, czy chcesz go używać, czy nie. Jeśli warunki oświetleniowe są dobre i nie potrzebujesz go, po prostu używaj M21 jak zwykle. Jeśli jednak masz trudności z zobaczeniem siatki celowniczej, po prostu ustaw ją na ustawienie oświetlenia, które działa w Twoich aktualnych warunkach. Kiedy skończysz strzelać, wyłącz go. Nie ma żadnych fantazyjnych funkcji, takich jak shake awake lub auto-off, ale jest łatwy i prosty w użyciu.

Żywotność baterii
REM 21 wykorzystuje popularną baterię CR2032 3-woltową, która jest dołączona do zestawu. Żywotność baterii wynosi 106 godzin ciągłego użytkowania. To prawie tak długo, jak wiele nowoczesnych, dedykowanych czerwonych kropek, ale ma na celu uzupełnienie istniejącego systemu optycznego w razie potrzeby. Dodatkowo jest o wiele tańszy.
Specyfikacje mówią, że opcjonalnie można użyć dwóch baterii CR2016 i uzyskać jeszcze jaśniejszy obraz celowniczy, ale jeszcze nie próbowałem tej opcji.

REM 21 został przetestowany w boju i jest wytrzymały. Izraelczycy kupili ich mnóstwo w zeszłym roku, aby pomóc im szybciej namierzać cele. W 2017 roku IWI przeprowadziło testy tortur jednostki i przeszła je celująco. Jedyną rzeczą, która im przeszkadzała, był niewielki blask na światłowodzie, gdzie znajduje się dioda LED. Ten blask można wyeliminować, umieszczając czarną taśmę na tym obszarze.
Od czasu premiery w 2017 roku sprzedano ponad 5000 sztuk.